2019-07-15 8 瀏覽
平時好少會行過諾士佛臺呢邊,今次同媽咪行開商場,夜晚就順便係附近食下野。今次揀左呢間辣吧,係食中式海鮮鍋,岩曬媽咪胃口。上到一樓,覺得佢既裝修令人眼前一亮,好有格調同氣氛,係好中式既設計,掛左好多紅燈籠同紅色橫樑牌匾,好似穿越左返古代咁,再配埋現代歌曲,感覺相當奇妙。佢既濕紙巾同紙巾盒好盞鬼,玩味十足。我地兩個要左6款既海鮮大咖,一上黎就用個大鐵盤裝住,下面會用個火芯一直暖住,不過就要等少少時間先可以等到d食物滾。因為我地都有d肚餓,如果可以加多個芯快d熱就更好啦。講返d食物,都幾足料,個店員話日日都唔同,今日有蟹、扇貝、鮑魚、魷魚、海蝦同花甲。花甲同扇貝大大隻,而海蝦就好貼心咁剝左殻,剩返個蝦頭,方便我呢種懶人。除左海鮮,仲可以揀4款配菜,我特登要白蘿白同冬瓜,可以索d醬汁,最尾既時候淋曬好入味。

佢既濕紙巾同紙巾盒好盞鬼,玩味十足。