2023-11-20
今日同屋企人慶祝生日, 想要啲私人空間, 就book左南北匯既私人包廂。可以一齊食飯, 又可以一齊唱K,最重要係有獨立洗手間! 十分方便!今次我地叫左秋饌宴鳯尾魚翅燉母雞呢道菜結合了鮮美的魚翅和滑嫩的母雞,燉煮的過程令口感更加豐富,湯汁濃郁,味道鮮美。蘭花蚌蝦仁腰果鮮嫩的蚌肉和鮮甜的蝦仁為主要食材,加入香脆的腰果,口感豐富,味道鮮美,融合了多種食材的風味。黃金格蘭芝士盒外表金黃酥脆,內裡融化著濃郁的芝士香氣,口感酥脆濕潤,係一道令人垂涎的小吃。枝竹雙冬羊腩煲鮮嫩的羊腩搭配香氣撲鼻的枝竹,經過煲煮的過程,湯汁濃郁,羊肉鮮嫩,是一道滋補又美味的煲物, 餐廳仲配上生菜,生菜吸收著湯汁,份外惹味。清蒸太湖大閘蟹大閘蟹以清蒸的方式烹調,保留了蟹肉的鮮甜和蟹黃的豐盈,口感鮮嫩,飽滿多膏。生炒臘味糯米飯糯米飯與香濃的臘味一起炒煮,口感糯軟,臘味的豐富香氣使整道菜更加美味,是一道經典的粵菜佳餚。最後成家人都好滿意今餐飯同環境, 下次有機會一定再黎!
今次我地叫左秋饌宴
鳯尾魚翅燉母雞
蘭花蚌蝦仁腰果
黃金格蘭芝士盒
枝竹雙冬羊腩煲
清蒸太湖大閘蟹
生炒臘味糯米飯
最後成家人都好滿意今餐飯同環境, 下次有機會一定再黎!