尖沙咀新開的神樂Sushi Kagura主打親民價廚師發辦,日本直送食材,獨家調製壽司醋和豉油,今晚就叫左 $880/人Omakase,包了前菜、刺身、和食同壽司等十六道料理兵庫縣生蠔有少少紫洋蔥係面,口感滑甜,紫洋蔥帶少少辣味,好夾醬油燒帆立貝用左紫菜包住燒過既帆立貝,帆立貝有少少醬汁係面,成熟度岩岩好日本象拔蚌切左一條條既象拔蚌,口感爽脆,味道香甜。螢光魷魚非常多膏,入口啲膏直頭爆出黎。煙燻獅魚油份較多,口感冧滑,入口甘甜😋紫蘇葉包拖羅香脆紫菜包住拖羅,入口即溶,紫蘇葉香味濃郁。雞肉餃子 外形好似個波咁,入面有雞軟骨,芝士,另外配有蛋黃+醬油 攪拌作汁。壽司部份醬油漬赤身 有紫蘇葉係入面,入口甘甜,帶香味。竹青魚好香燒過既味,口感淋身啲。鮫鰈魚配海膽香濃海膽味,但太重芥末味🥵燒銀鱈魚燒過既銀鱈魚有油香,有入口即溶既感覺。蟹膏牡丹蝦燒過既牡丹蝦爽口,蟹膏味香濃,好味😋日本海膽面頭放左少少芥末,海膽香甜,紫菜又脆,非常夾帆立貝鵝肝燒過既鵝肝加埋甜醋,充份令鵝肝既香味發出黎,加埋帆立貝,口感同味道上都好夾

兵庫縣生蠔
有少少紫洋蔥係面,口感滑甜,紫洋蔥帶少少辣味,好夾

醬油燒帆立貝

日本象拔蚌
切左一條條既象拔蚌,口感爽脆,味道香甜。

螢光魷魚
非常多膏,入口啲膏直頭爆出黎。

煙燻獅魚
油份較多,口感冧滑,入口甘甜😋

紫蘇葉包拖羅
香脆紫菜包住拖羅,入口即溶,紫蘇葉香味濃郁。

雞肉餃子

壽司部份

醬油漬赤身
有紫蘇葉係入面,入口甘甜,帶香味。

竹青魚
好香燒過既味,口感淋身啲。

鮫鰈魚配海膽
香濃海膽味,但太重芥末味🥵

燒銀鱈魚
燒過既銀鱈魚有油香,有入口即溶既感覺。

蟹膏牡丹蝦
燒過既牡丹蝦爽口,蟹膏味香濃,好味😋

日本海膽
面頭放左少少芥末,海膽香甜,紫菜又脆,非常夾

帆立貝鵝肝
2021-03-29