平時行入朗豪坊第一間蛋糕店就見到佢🎂 櫥櫃入面有好多各式各樣色彩繽紛的小蛋糕❤️的的式式好可愛😘而且蛋糕細細個,份量唔太多,我自己一個都可以當下午茶ko佢😎今日就買左幾款唔同口味,同幾個朋友一齊分享☺️太多款選擇困難症又出黎啦,因爲我地放工去,所以有d口味已經賣完,真係好受歡迎🙈除左經典招牌的戚風蛋糕, 店舖仲有供應瑪德蓮小蛋糕🧁。我地揀左三款戚風蛋糕,加一個巴伐利亞。 店鋪連外賣紙盒都做得好精緻, 比起平時的蛋糕店,呢個紙盒有兩層, 方便外賣而且蛋糕冇咁容易爛👍蜜瓜戚風蛋糕夏天係食蜜瓜嘅季節, 當然要食新鮮嘅蜜瓜戚風蛋糕啦🍈 甜甜的蜜瓜,輕盈的忌廉,加上鬆軟的戚風蛋糕,很好的配搭👍白桃戚風蛋糕白桃味嘅戚風蛋糕亦不遜色😋白桃香味出眾,淡淡的清香,令到食蛋糕都唔覺得膩😘玫瑰戚風蛋糕至於玫瑰味戚風蛋糕,外型最吸引🌹 玫瑰花造型係由朱古力片做成, 加上酸甜的紅桑子同埋忌廉,感覺一流👍👍巴伐利亞其實每一款蛋糕嘅造型都好靚好少女心💖💖如果要揀一款最吸引都唔知揀邊個好😂😂 呢款巴伐利亞面頭係由透明嘅啫喱組成入面仲有新鮮嘅生果同埋食用花, 感覺非常優雅💐味道亦都唔錯喔最欣賞la famille嘅蛋糕造型

蜜瓜戚風蛋糕

白桃戚風蛋糕

玫瑰戚風蛋糕

巴伐利亞

最欣賞la famille嘅蛋糕造型可愛之餘, 味道不錯😋細心既地方在於蛋糕大細, 就算食飽飯後同朋友慶祝生日,都唔會太飽食唔曬成個蛋糕☺️同埋價錢相宜,試多幾隻味都可以呀👍

宵夜