2021-07-20
- 位於尖沙咀既I leisure係間有情調同氛圍放鬆既酒吧餐廳。剛踏入門口,金色既大鳥籠座位就係眼前,有格調之餘,唔會浮誇,非常吸睛。- 今次我地叫左招牌Shake Shake海鮮🦐,總共五款。店員送上既時候,會幫你預先將醬汁Shake勻,並提示你食既時候小心唔好俾海鮮既殼𠝹親,非常貼心。- 打開既時候,海鮮袋蒸氣騰騰,真係熱辣辣送上。我地選擇倒佢出黎慢慢食,肉眼可以見到海鮮盤表面有大量蒜蓉🧄,加上餐廳獨創既馬來西亞特色辣汁🇲🇾,非常惹味,岩哂嗜辣既朋友🌶。- 海鮮種類共有5️⃣款,我地叫左鮑魚、海蝦、大元貝、大蜆同青口。- 鮑魚軟嫩但有嚼勁,質地厚身白滑,配上蒜蓉同辣汁一流🤤。海蝦數量都好多,搣果時唔會霉,非常新鮮。大元貝肉身大大粒,爽口彈牙,放落口啖啖肉,但完全唔會韌。大蜆同青口鮮甜味美,唔會有腥味。配菜有豬肉腸同粟米,飽肚感十足,粟米仲吸哂辣味,非常醒胃。- 而家二人同行,惠顧一份主食,就會免費送上麻辣小龍蝦🦞。雖然係免費,但店家非常大方,麻辣小龍蝦上枱勁大份,麻辣味撲鼻,同樣好惹味。- 呢份麻辣小龍蝦,紅色勁顯眼,輕輕搣開就食到。味道上,同樣好惹味,麻辣味強勁,認真講
殼𠝹親,非常貼心。
- 呢份麻辣小龍蝦,紅色勁顯眼,輕輕搣開就食到。味道上,同樣好惹味,麻辣味強勁,認真講既係麻比辣強勁,岩哂我又想食麻辣,但又怕好辣既矛盾心態。
- 小食方面,我地叫左德國豬手。呢份豬手真係非常值得稱讚,首先豬手係無骨既,已經值得加分。另外,豬手唔會好肥,更加唔會好鹹,然而個皮脆到不得了,咬落去真係咔嚓咔嚓聲。而啖啖肉再配上黃芥辣,味道非常平衡,完全唔覺得油膩。