2022-07-17
狂野芝士話說早幾日放假同個friend出咗去深水埗,後來食咗個芝士撈麵,個芝士真係濃郁過不得了,食得出裏面有好多款芝士,所以唔單止聞落去又好重芝士味,食落去都有好濃郁嘅芝士香,而且顏色係金黃色嘅,真係色香味俱全。原來門口都有寫住係五種芝士整嘅,唔怪得知呢個咁濃郁,譬如係有橙車打芝士,瑞士大孔芝士,意大利藍芝士,莫薩里拉,同埋寶伐朗芝士。我就叫咗個蜜糖煎雞扒芝士撈,$48左右,雞扒煎到保留原本嘅雞扒汁,而且肉質好嫩,一啲都唔硬唔老。個芝士撈麵真係好好食,我就另外加咗$3轉做出前一丁,每一條面都有芝士,有彈性得來味道好香濃。唔記得咗我係叫咗蒜香味嘅芝士,佢個蒜香食完係個口裏面都不停咁散發蒜香嘅味道,哈哈。的確好惹味。我個friend就叫咗芝士薯餅餐肉芝士撈 ,一樣都係$48,佢同樣大贊個芝士不得了好味。薯餅炸到外邊脆卜卜,又肥又厚😂😂😂略略一提,我仲加咗錢叫咗杯特飲,就係芝士奶蓋芝士鮮奶,杯嘢真係好飲過平時出街買嗰啲,唔單止有濃郁嘅芝士同埋紫薯味,而且成杯野嘅份量仲好大杯,香濃又滑,好好飲。個friend就叫咗杯抹茶牛奶,佢話牛奶同埋抹茶都係分量十足,味道香濃,飲到見底乾乾淨淨。人均消費大
人均消費大概$72一個人左右。