2021-08-03 183 瀏覽
門面簡單整潔,入到黎都有種地道嘅感覺。咖喱叻沙湯海鮮麵一大碗有齊唔同配料:大蝦、魷魚、青口、腐角、蟹柳等等,我另外加咗豆卜。湯底真係非常濃郁,用咗豬骨、鮮雞、香茅同埋薑等等嘅配料熬製,真係具有南亞風味!辣味蝦湯蜆肉肉骨麵湯底一樣非常吸引,用咗辣椒、蝦乾、洋蔥等等配料,加上肉骨手炒超過七個鐘,做成嘅肉汁再熬製。雖然湯底層次豐富,但係都冇阻擋蜆肉嘅鮮味,加上大大份嘅肉骨,真係令味覺有新嘅衝擊。另外order左兩款小食:馬來香炸雞翼同沙嗲醬魷魚翼。雞翼就香脆可口,魷魚翼喺市面上就比較少見,食落去非常彈牙,而且仲配上清新嘅秋葵,我自己好鍾意呢個配搭。分別叫咗呢度好出名嘅冰糖檸檬薏米水,飲落去非常健康,我仲order左多薏米,真係成杯啖啖都係薏米好滿足。另外仲有一杯白咖啡,係馬來西亞嘅咖啡,鍾意飲咖啡嘅朋友可以試吓。呢度仲有好多香港人嘅紀念品可以購買,全部都好有創意好特別!
門面簡單整潔,入到黎都有種地道嘅感覺。

咖喱叻沙湯海鮮麵

辣味蝦湯蜆肉肉骨麵

呢度仲有好多香港人嘅紀念品可以購買,全部都好有創意好特別!