2020-11-28
有次經過門口見到好旺場,所以都吸引我想黎食😌。今日黎到既時候就趕上lunch set既尾班車🤣,不過就趕唔上食薯條既尾班車🥺,但係就追上happy hour既開始😚。🔻歐陸監獄鐵板三文治+北海道野菜薏米濃湯 + 香桃薑茶 $93🔻🍴歐陸監獄鐵板三文治,食落感覺幾有歐陸風,因為有肉丸通心粉😏,蕃茄味幾香👍🏻,帶有少少芝士味。仲有塊薯餅同流心蛋呀🤣,真係好似成份早餐比個包夾住咁🤩,味道係幾夾喎,不過一份真係好飽😌。🍴北海道野菜薏米濃湯🍲幾得意,蔬菜味係幾香,而且好香嘅蕃茄西芹味👍🏻,有好多切成小粒既薯仔同翠玉瓜😋,仲有海量既薏米🤣,唔講以為食緊薏米粥🤣,可能誇張左,不過真係好足料👍🏻🍴香桃薑茶。桃味幾香,飲落會有少少🤏🏻薑味,但唔辛口👍🏻,好似飲普通茶咁,不過係飲之前會感覺到桃🍑嘅香味,飲緊個陣就幾香茶味,飲完之後就會感覺到薑嘅氣味👍🏻,係幾舒服既感覺😌🔻大力水手鐵板三文治 🥪 + HAND3AG 凱撒沙律 + 雀巢檸檬茶 $91🔻🍴大力水手鐵板三文治 🥪。重點係有件炸雞塊,配左醃青瓜,少少🤏🏻既酸味降低左油膩感👍🏻,仲有黑蒜味幾香,食落唔會太濃烈。🍴HAND3AG 凱撒沙律。除咗凱撒沙律
🍴HAND3AG 凱撒沙律。除咗凱撒沙律本身應該有嘅嘢之外,仲有一片片嘅芝士脆脆🧀,同埋一梳梳既蟹柳絲,同沙律醬拌勻食,芝士脆片幾突出,比一般芝士粉好食😋。
🔻蝦兵蟹將鐵板三文治 $62🔻係一個甜酸度十足嘅三文治,蟹肉炸得香脆又多肉😚,仲有醋漬蘿蔔絲既酸提升左軟殼蟹嘅鮮味🤩,配埋小龍蝦沙律,真係好好食😋‼️‼️推介‼️‼️
🔻脆炸魷魚圈蔬菜配哈里薩辣醬 $28🔻新鮮熱辣,好香脆🤤,除左魷魚圈之外仲有啲蔬菜🥬,邪惡得黎都少的罪惡感😂。的確炸得好鬆化👍🏻,仲有個辣醬,真係幾惹味🤤,辣味好香🌶🌶,但又唔會辣到狂飲水,雖然係辣辣地,但係又會追住食🤤。
🔻Heroes洛神花小麥啤 $39🔻聞落好香甜嘅味道,帶有花香味,飲落唔太苦而且帶少許麥味,好清新既啤酒🍻,幾啱女仕飲🥰。