2019-06-05 155 瀏覽
前一排先岩岩係fb見到鄧一君開咗間小食鋪,今晚經過尖沙咀就見到佢間一君士多,原來呢間係主要賣車仔麵同飯食,地方都幾闊落新淨。我地兩個人今晚勁肚餓,叫咗好多野食,樣樣都試下嘛。霸王麵呢個原來好出名架,佢係車仔麵底,但係用豪華食材做送,食落都幾奢侈,但都唔洗$100碗喎。佢入面有廣島蠔、鮑魚、花膠、蝦,用上勁濃的豬骨湯做底,陣陣濃郁既骨湯味好出。日本廣島蠔好大隻,食落好creamy。花膠同鮑魚都係好入味,鮑魚同蝦都尢其彈牙,同個湯底好夾味。其實食咗一半啲送已經覺得好有滿足感,呢碗麵真係名不虛傳。火山之牛飯呢個飯係我見到YouTube 片鄧一君親自介紹既,所以我就嗌黎試下。佢係將啲好香奶味既芝士放係側邊,中間鋪上牛仔同埋半熟蛋。吉爛隻蛋等啲蛋汁流晒落飯入面,再淋上幾羹佢預備的洋蔥汁係上面,淨係飯都覺得好正好邪惡。再試埋牛肉,牛肉係用火槍灸燒,表面有小小烘,又唔係熟晒既,加埋芝士撈飯食,香濃有肉汁!磨菇芝士雞翼呢款雞翼用上既芝士又係另一款,呢款似車打芝士,芝士味更濃厚,流落雞翼入面同肉汁磨菇混埋一齊,好吸引既小食。炸蝦餅炸蝦餅係細細塊,肉身係紅色既蝦餅,感覺真材實料唔溝粉,都幾有誠意。香蕉成熟

霸王麵

火山之牛飯

磨菇芝士雞翼

炸蝦餅

香蕉成熟船
聽個名都幾搞笑,估唔到食車仔麵仲可以食埋甜品,仲有三球揀喎,正

龍眼冰同菠蘿冰都係星星推介,入面都好多龍眼肉同菠蘿,好抵飲。