2021-11-01
一段西餐廳食多了,今日就嚟試下位於尖沙咀嘅西班牙餐廳“Iberian " 餐廳門外要很有特色,餐廳內嘅佈置就更加不在話下👍 最喜歡這個角落😍 先嚟個"sangria white"$89酸酸甜甜,酒味不太重,味道清新又開胃,最啱女士們~ 西班牙吐司$98有大蝦夾冬菇,蕃茄粒,辣椒。。。仲有新鮮沙律菜,作為頭盤小食,一流👍 海鮮煎餅$68香脆可口,咬落有粒粒魷魚粒,蝦粒,洋蔥粒,甚有咬口😍 周打魚湯$88周打魚湯好creamy,好香滑,濃稠的湯充滿牛奶和忌廉的香味,口感細膩。切成一粒一粒的魚粒,煮得軟腍鮮甜得嚟又有口感,係我飲過咁多周打魚湯最好味嘅一次👍😍 煙燻安格斯小牛排$188煙燻過嘅牛小排保留了牛肉的原汁原味和營養成分,同時又有煙燻嘅風味。肉質的鮮美嫩滑,又容易吸收調味料的味道,牛排的肉質更加鮮嫩多汁。 西班牙雞肉燉飯$228西班牙海鮮燉飯與義大利燉飯有點似,但並不一樣,西班牙燉飯比較濕潤,米飯彈牙有口感,咀嚼米飯時,會覺得上下牙齒瞬間黏住米飯後又彈開的感覺😅燉飯煮到無硬芯但有QQ的口感👍 雞肉嫩滑,醃得入味😋不過我比較鍾意食個飯,因為啲飯索晒啲汁,好惹味😍喺咁有特色嘅餐廳,仲有咁好
餐廳門外要很有特色,餐廳內嘅佈置就更加不在話下👍
最喜歡這個角落😍
先嚟個"sangria white"$89
酸酸甜甜,酒味不太重,味道清新又開胃,最啱女士們~
西班牙吐司$98
海鮮煎餅$68
香脆可口,咬落有粒粒魷魚粒,蝦粒,洋蔥粒,甚有咬口😍
周打魚湯$88
煙燻安格斯小牛排$188
西班牙雞肉燉飯$228
雞肉嫩滑,醃得入味😋
不過我比較鍾意食個飯,因為啲飯索晒啲汁,好惹味😍
喺咁有特色嘅餐廳,仲有咁好嘅美食,今晚真係大快朵頤😋😋😋😅