2022-01-24
依家夜晚又冇得出街食飯啦,所以下晝嘅時候都會想搵吓一啲特色嘅餐廳!今次就驚朋友介紹去咗呢一間喺荔枝角工業大廈既Picoso🤩全間餐廳嘅裝修都好有心思!而且滿滿嘅少女風同埋型格風混合!真係好靚!首先出場嘅就係呢一份拿破崙雞絲意粉!墨西哥嘅菜式真係味道好香同埋好濃味!另一個簡簡單單嘅意粉亦都係做得好多層次嘅味道!醬汁加埋呢個意粉非常開胃!另外好食到停唔到口嘅就係呢一個玉米薄脆配三色醬!呢三個醬汁我自己都好鍾意!有酸忌廉,紅番茄醬同埋牛油果醬!呢一度嘅番茄醬係自家製!真係好好食!最後要介紹嘅就係呢一份玉米薄脆沙律!唔好睇小呢一份沙律,絕對係材料十足,而且連個盤都係薄脆可以食㗎😆呢一度嘅牛油果真係好好食好新鮮!仲要係大大粒!溝埋啲沙律一齊食真係好解膩!