2023-12-08 76 瀏覽
今次同朋友去食星怡嘅美食,餐廳係主打新加坡菜式,而且大份又好食!今次就安排咗坐大窗邊嘅位買,可以飽覽尖沙咀街頭睇夜景,好開心!餐廳座位寛敞,非常舒適,而且佢哋係有獨立大房,絕對可以相約一班朋友/同事/家人一齊去享受美食!星洲麥皮蝦炸到金黃色嘅麥片蝦入口香脆彈牙,仲有滿滿炸麥片係上面,金黃酥香,非常香口!馬來西亞雜錦藥材肉骨茶 (細)以肉與骨配合中藥煲成嘅湯,而呢一款入面會多咗豬腩肉係入面,香氣十足!可以溫中和胃,能夠食得出藥材味,但味道甘甜,一啲都唔苦,值得推介!牛油蒜蓉油酥餅配咖哩雞腿油酥餅香氣十足,亦不油膩,再沾上咖哩汁非常美味。佢哋嘅牛油咖哩雞腿加入各式各樣的香料,增加香氣,好美到令我哋要加一碗白飯去餸,十分推薦!炸榴槤湯圓炸至金黃,口感外脆内軟。榴槤味飄香,榴槤醬香甜,正!芒果椰汁沙冰非常有賣相嘅飲品,而且大大杯沙冰,芒果汁+椰漿+綿綿嘅沙冰完美結合,必點!

星洲麥皮蝦

馬來西亞雜錦藥材肉骨茶 (細)

炸榴槤湯圓
炸至金黃,口感外脆内軟。榴槤味飄香,榴槤醬香甜,正!