2018-09-18 50 瀏覽
位於旺角朗豪坊的桃園眷村專賣台式食物,是今年新開的餐廳,仲有上海既分店!今日就去試一試佢,睇下點解甘好食!同友人叫左幾樣食物,有紅棗豆漿,紅茶豆漿,熏肉蛋燒餅,功夫雞腿燒餅,豬排蛋燒餅,仲叫左肉鬆青瓜飯團同埋台式香腸飯團!Order完後,店員會比個機仔你,等食物準備好,機仔就會嚮後你就可以出去拎啦!等左10分鐘左右就拎得,我地叫甘多野都唔算等好耐!飲品呢,紅棗豆漿,紅茶豆漿都係涷既,但就冇一粒冰係入面,甜度剛剛好,紅棗豆漿仲食到有粒粒既紅棗肉粒,幾好飲又解渴!功夫雞腿燒餅既雞腿好大好厚的一塊,咬落去好嫩滑,少少辣辣地,再加上生菜蕃茄去了油膩同埋脆脆既包!好夾!豬排蛋燒餅也有一塊大大煎的香香的豬排,友人就不錯,如果大塊一點就好! 加上煎蛋,又是一個午餐的好選擇!另外,飯團我個人比較喜歡肉鬆青瓜飯團,佢有青瓜去除左飯團的飽肚感,加上肉鬆的香同油條香脆,幾款夾埋係100分!台式香腸飯團較岩喜愛肉類既男士!食完一定飽晒,中間係一大條台式香腸,香港我就未食過啦,友人說很特別呢!下次去可以試埋其他特色菜,聽說咸豆花也不錯,香港倒是少見,下次try try 先!