2017-12-04 274 瀏覽
1️⃣Double玫瑰綠茶尼杯野本身唔係應該冇奶蓋架咩?點解杯野上面會有奶蓋既?小編攞個陣以為係茶泡😂返到屋企飲先知原來係奶蓋🤦🏻‍♀️(最慘係小編呢期飲奶蓋飲到有恐懼症🙈要整走個奶蓋先夠膽飲😂)飲品今次小編叫咗半糖半冰,但唔知點解半冰變走冰囉!不過茶底同隻珍珠真係好味嘅,雖然超級甩漏。個茶底係大馬士革綠茶,茶味清幽,綠茶味好香,暫時係小編飲過最好飲嘅綠茶底,而且呢隻綠茶底仲同隻玫瑰珍珠好夾添!珍珠口感煙韌,玫瑰味突出,小編尼個花控好滿意。綠茶同玫瑰珍珠既配搭真係好正,花控必試丫😊價格:HKD $292️⃣桂花紅火珍珠夢幻果茶夢幻果茶即係雜莓茶,味道比較酸而且冇茶味,不過小編就覺得雜莓嘅味道有少少似某日本牌子既雜莓香口膠味(隻味真係超級似)。佢哋可以喺一杯嘢飲裏面加唔同味道嘅珍珠,加幾多款都得(有錢的話)。小編今次就加左桂花珍珠同紅火珍珠(本來係想加百香果同紅火珍珠架,不過依家百香果冇左就變咗草莓)兩款珍珠既口感一樣係好煙韌。首先小編就覺得桂花珍珠嘅桂花味唔重(可能又係小編個配搭揀得唔好啦!因為小編真係完全食唔出有桂花味😂)不過桂花珍珠裏面真係有啲桂花喺同小編之前試過既某間台式飲品店有分別,另外
1️⃣Double玫瑰綠茶
價格:HKD $29

2️⃣桂花紅火珍珠夢幻果茶
夢幻果茶即係雜莓茶,味道比較酸而且冇茶味,不過小編就覺得雜莓嘅味道有少少似某日本牌子既雜莓香口膠味(隻味真係超級似)。佢哋可以喺一杯嘢飲裏面加唔同味道嘅珍珠,加幾多款都得(有錢的話)。小編今次就加左桂花珍珠同紅火珍珠(本來係想加百香果同紅火珍珠架,不過依家百香果冇左就變咗草莓)兩款珍珠既口感一樣係好煙韌。首先小編就覺得桂花珍珠嘅桂花味唔重(可能又係小編個配搭揀得唔好啦!因為小編真係完全食唔出有桂花味😂)不過桂花珍珠裏面真係有啲桂花喺同小編之前試過既某間台式飲品店有分別,另外間中有啲桂花珍珠會黐埋左一齊。不過相比之下紅火珍珠嘅品質就好好多,每粒珍珠帶有少量火龍果籽,冇兩粒黐埋嘅情況出現,而且火龍果味都幾重下,鍾意水果味珍珠嘅話可以試吓呢一個。
價格:HKD $24(夢幻果茶)+ HKD $5(桂花珍珠)+ HKD $5(紅火珍珠)

Anyway又到小編吐嘈時間啦😂(唔鐘意可以唔睇丫~🙈)
首先係小編唔岩既,冇做reseach唔知尋日(12月3號)係人地既大喜日子,去到發現原來人地3.30pm開始做大龍鳯。算啦!諗住4.30pm應該嘜都搞完啦🤔去到有3個人開始排隊咁小編都加入排隊行列啦,排左成5mins先有個女人過尼話宜家係招呼緊D嘉賓要5.00pm先開始有得買(態度仲要唔多好,真係瞬間火都黎😤又唔貼張告示出嚟通知,小編自問眼殘完全見唔到所謂既「嘉賓」係邊囉😠)
如果你有睇曬小編既不滿真係好多謝你🙈因為今次實在係太嬲啦,真係忍唔住🙇🏻‍♀️