2023-11-02
六両三·台灣食堂(觀塘)又去到打邊爐嘅季節🍲鍾意打邊爐嘅我點會錯過~~今次同朋友叫咗蔬菜養生鍋+牛骨沙茶鍋,兩個鍋都有一大碗配菜,有蕃茄、椰菜、芋絲、木耳、芋頭、丸類同菜,非常足料!!中庭仲有唔同嘅醬料區,方便唔同喜好嘅客人自己調出岩口味嘅火鍋配料😋😋蔬菜養生鍋套餐配鹿兒島豚腩肉蔬菜養生鍋嘅湯底較清淡,較適合一啲想食食材原味嘅人,湯底味唔會蓋過食材本身的味道。鹿兒島豚腩肉肥瘦均衡,食落唔會好肥膩,同時有好有豚肉味🐷牛骨沙茶鍋套餐配鹿兒島豚梅肉本身有擔心過牛骨沙茶鍋會太油/太濃味,但食咗先發現呢度嘅沙茶鍋味道適中,唔會令食物只有沙茶味! 有驚喜~鹿兒島豚梅肉肉質嫩,唔會因為煮耐少少而硬😆😆冬瓜檸檬茶冬瓜檸檬茶可選甜度,我簡咗7成甜,甜度剛剛好,檸檬茶仲採用新鮮檸檬,唔係用檸檬精~成杯飲品都好fresh~🍋🍋珍珠奶綠珍珠奶綠好飲到唔小心係打卡之前飲咗幾啖,飲完先醒起未打卡,哈哈!📍巧明街107號國基集團中心4樓2號舖
又去到打邊爐嘅季節🍲鍾意打邊爐嘅我點會錯過~~
蔬菜養生鍋套餐配鹿兒島豚腩肉
鹿兒島豚腩肉肥瘦均衡,食落唔會好肥膩,同時有好有豚肉味🐷
牛骨沙茶鍋套餐配鹿兒島豚梅肉
鹿兒島豚梅肉肉質嫩,唔會因為煮耐少少而硬😆😆
冬瓜檸檬茶
珍珠奶綠