2023-03-06
本身係想食韓國菜,朋友抬頭見到 - 花月宮個牌就話想睇吓,最後轉左「菜」火鍋🤣QR code落單,有名有相~ 醬芥 $18/位芝麻醬、炸蒜、芫荽、蔥花、辣椒、蒜蓉、沙嗲醬、豉油同醋。特色火焰酒糟鮑魚雞鍋 $298原汁原味,好多雞,有冇一隻呢?有呢!哈哈!鮑魚、雞件、紅棗、杞子、蒜頭、木耳、香蔥、薑、芫荽~ 勁豐富同香甜!香甜原因係有酒糟🤭雞件好鮮嫩!應該係關酒糟事,保護左雞肉唔好老身,又帶甜。推薦一試!兩個人食勁飽,四個人食應該剛剛好!一口牛柳粒 $108幾有牛味,煮耐少少都唔會過火同老左!唔食一片片牛既,試下佢都唔錯😜手打鮮蝦丸 $58彈牙,多蝦肉!雖然得4粒,但都係有份量既蝦肉。乾淨爽口🫡新鮮豬腳筋 $88新鮮豬腳筋令湯底好甜,幾好既係唔太咸🥰我哋每人飲左兩碗仔,之前係食雞,但係又唔會太多雞油留喺度。酒糟加豬骨湯配合都幾得,第一次咁樣食火鍋😋 新鮮豬腳筋食落無乜豬蘇味,反而多膠味多膠質,養顏骨膠原,哈哈哈哈!脆骨腩 $68份量足夠!脆骨腩比脆魚腩更有魚骨香味道,同真。脆~ 今回略有泥味🙈自家製脆炸響鈴 $58新鮮食可以點酸汁!勁脆,「薯片」!熟食,食盡多層,夠大!必叫!要叫!正!豆
芝麻醬、炸蒜、芫荽、蔥花、辣椒、蒜蓉、沙嗲醬、豉油同醋。
彈牙,多蝦肉!雖然得4粒,但都係有份量既蝦肉。乾淨爽口🫡
新鮮食可以點酸汁!勁脆,「薯片」!熟食,食盡多層,夠大!必叫!要叫!正!豆香又重,唔係油膩味道!
份量大到一個「筒」,爽脆甜。長長少肥條,幾吸/掛湯汁!