2018-06-01 88 瀏覽
吃吧特色拼盤($132),平時嘅小食拼盤你唔開薯格、雞翼或者炸蝦之類,今次吃吧既新menu有驚喜喔。拼盤有5款小食,有蟹肉牛油果、鵝肝酥盒、水牛芝士番茄、溫泉蛋黑魚子同忌廉煙三文魚。上枱嘅時候仲有乾煙升起,賣相好吸引。咁多款入面我就私心地最鍾意蟹肉牛油果。軟滑既牛油果包住啖啖鮮甜蟹肉,食落夠清新!煙三魚沙律配芥末汁($86),煙三文魚味道新鮮不會過鹹,芥末汁酸酸地帶點辛辣,更加提升到三文魚嘅鮮味出嚟,上面仲有唔少火箭菜同芝士,味道配合都好夾。軟殼蟹肉醬千層麵($148),炸軟殼蟹同肉醬千層麵呢個配搭第一次見,軟殼蟹炸到香脆啖啖肉,不過就略嫌個麵質淋左少少。曲奇朱古力奶昔($65),一上枱見到佢成杯刨冰咁,似甜品多過飲品哈哈,飲落朱古力味都幾香濃,仲有啲爆谷同曲奇碎。水蜜桃荔枝紅茶($56),呢款就用左花樽裝住,造型特別之餘飲落都有花味㗎,味道會比較清甜同清新。