2021-10-27
最近想食墨西哥菜,就約下朋友啦!跟住朋友就搵左呢間「El Macho」,睇相已經覺得好特別好有特色,店內的裝潢我很喜歡,很colourful 很有味道,一邊食,一邊欣賞,好享受呢😌Small Bites - Seafood Ceviche $138大蝦沙律咁既感覺,有啲好特別嘅汁撈勻,平時食既蝦係爽口或淋身嘅,但這道菜既蝦口感係煙韌架!好特別!帶子也是很有趙口。青瓜、牛油果、蕃茄和洋蔥是非常新鮮。Nacho - Pulled Pork $98玉米片上有豬肉條絲及拉絲芝士,有三個醬沾,試過冇醬料和有醬料,我覺得三個醬一齊加埋一齊食最好味😋Quesadillas - Chicken $98(half)餡料係雞肉、青椒、紅椒、芝士,薄餅唔係好厚所以唔會食完覺得滯住,亦都有三個醬沾,份量都好大件,餡料亦多,食完剛好夠飽。至少味道是非常之好味😋必試👍🏻Hot Skull $68有個生果殼載住辣汁,溝埋飲辣辣哋幾好味😋好特別嘅味道,個辣味似食泰式辣醬(綠色)果隻辣味。Catrina $68桃汁+奇亞籽,味道ok,但我好鍾意隻杯😍
Small Bites - Seafood Ceviche
Nacho - Pulled Pork
Nacho - Pulled Pork $98
Quesadillas - Chicken (half)
Hot Skull
Hot Skull $68
Catrina
Catrina $68
桃汁+奇亞籽,味道ok,但我好鍾意隻杯😍