2021-07-17
這間木玥巷位於朗屏鄰近西鐵站,係一間新開食台灣嘢嘅店舖,而去D食物都算唔錯🤔!.黯然銷魂安格斯滷肉飯呢碗滷肉飯望見冇乜特別🤔,其實黯然遮掩哂D好嘢😮,店家用咗安格斯滷肉切成粒狀,秘製而成令到肉質夠哂腍身入哂味😋,配咗D珍珠米令到更加好食😋,又有口感味道十足,我覺得真係幾正👍!.蟹肉金絲炒新竹米粉這碟金絲米粉賣相一般🤔,去嘅米粉係用咗新竹米粉,所以特別幼身同埋滑口,加咗D蟹肉令到米粉更加有口感😋,食到入口蟹肉味道都幾口😋,兩者加埋都可以接受!.宜蘭三星蒽餡餅睇見都好吸引😍,圓碌碌細細件,煎至兩面甘香😙,睇見都好想食😋,而去嘅饀料三七比例,三份肉七份蔥又完全唔覺得肥🤔,而去嘅餅皮口感烟韌,真係好有台灣嘅風味😋!.木玥招牌水果茶(鳳梨,百香果)木玥柳橙汁水果茶(柳橙汁,百香果)呢兩杯招牌果茶十分之大杯😲,係咁炎熱嘅天氣飲噃杯冰凍嘅飲品,真係唔錯之選👍,大大杯而去嘅水果非常之新鮮,飲到入口感覺好香嘅果味😋甜度適中,有得食又有得飲真係幾好!.*價籛一般,食物質素唔錯,值得可以試吓*
黯然銷魂安格斯滷肉飯
蟹肉金絲炒新竹米粉
宜蘭三星蒽餡餅
木玥招牌水果茶(鳳梨,百香果)
木玥柳橙汁水果茶(柳橙汁,百香果)
*價籛一般,食物質素唔錯,值得可以試吓*