2018-05-24
餐廳分兩層,樓下是酒吧區,樓上是用餐區,裝修很有特色,燈光也很有情調,很配合《夜梟》這個名字。頭盤我們點了光輝歲月,即係三色薯條配黑松露醬。有美國白心薯,日本紫心薯和本地紅心番薯。頭一次食紫心薯條,很有特色,值得一試。另一道頭盤是暴發戶,其實是法國藍紋芝士焗西蘭花。藍紋芝士的香氣相當獨特,焗至微焦,但聯想不到跟暴發戶有什麼關係...主菜我地嗌左慢煮36小時黑毛豬叉燒,配清新的沙律和饅頭。下面個醬有淡淡嘅菠蘿味。慢煮叉燒外圍被火輕輕燒過,口感內脆內軟,肉質嫩滑而又入味,配埋個菠蘿味嘅汁真係出奇地夾,食極唔厭,推介!最後就黎個黑松露意大利粉,廚師一啲都唔慳,落左勁多黑松露醬,香氣四溢,非常滋味。夜梟位置方便,裝修氣氛有格調,係Happy hour不錯的選擇。