2020-06-18 492 瀏覽
提起荃灣既Mills,雖然呢度嘅熱潮已經過咗,但係不少人心目中,都會覺得呢個地方係會食一啲比較精緻同貴嘅下午茶,或者係一啲手作小店嘅集中地,但係,其實呢度都有一啲比較平民嘅茶餐廳。今次一早嚟到呢度嘅茶餐廳,可能係位置比較偏僻同埋附近唔算特別多公司,又或者好多人會揀光顧附近嘅工廠大廈食堂,而忽略咗呢幢新大廈裏便嘅茶餐廳。今次試左佢其中一個推介嘅早餐,就係佢哋嘅招牌特濃沙嗲湯底牛肉公仔麵,簡單黎講即係正常嘅沙嗲牛麵嘅加強版。試完之後,我會話呢碗麵的確味道上係十分之濃郁,如果第一次是會係感覺幾新鮮,但係如果要我成日食的話,相信會好快厭,因為味道濃得來都算係比較偏鹹,係適合重口味人士之選。

2019-11-15
5 分鐘 (堂食)
$40 (早餐)