2022-09-07 124 瀏覽
特式點心•食美軒🦐🫖.間唔時飲茶都非常唔錯🫖又坐得耐可以傾計😎呢間傳統+新派既點心都有,夠fancy得黎係好味,值得推薦❣️.花膠素翅灌湯餃🥟個湯好甜🤭花膠滋補下仲要係素翅,支持保護環境既概念好好🥰.三文魚芝士撻🐟🧀好正呀個撻!要趁住熱辣辣時食😋個賣相好可愛,入面粒粒三文魚、加埋忌廉芝士汁😊.鮮蝦餃🦐皮薄而且蝦大大粒,我最鐘意飲茶食蝦餃架啦😍.白玉棉花雞好鐘意棉花☺️質感同吸左雞肉鮮味既汁🤤雖然邪惡但真係好味既🤭.陳醋豬手🐷醋味好香,可以婊黎點其他餸添😆豬手好多件喎每人有起碼兩大件😋吸收晒啲骨膠原先!.椒鹽白飯魚🐟用左個蝦片炸成嘅兜仔,賣相更顯心思💝炸粉鬆脆、要連埋啲椒鹽碎一齊食啊😌.黑醋小排骨🐖同樣係用個兜仔裝住,黑醋勁入味,第一啖已經覺得好正😚小排骨係一啖肉,入面用左肥肥地既肉,所以好林㗎!但又唔會太過肥得濟,感覺適中👏🏻👏🏻.生煎蓮藕餅🌮嘩有好多件,一上枱燙口添😹煎到好香口,入面粒粒爽口蓮藕,一人幾件當小食一流😋.鍋燒香蒜海蝦飯🦐🍲個鍋飯好掂😍其實我飲茶一定要有飯,咁先夠滿足😆底層既飯焦正到痺,個蒜撈落個飯好香,重點在於用左海蝦,啲鮮甜既味道滲左入去,不得了❣️❣️.香麻芝麻卷最後點左兩
特式點心•食美軒🦐🫖
花膠素翅灌湯餃🥟
個湯好甜🤭花膠滋補下仲要係素翅,支持保護環境既概念好好🥰

三文魚芝士撻🐟🧀

鮮蝦餃🦐
皮薄而且蝦大大粒,我最鐘意飲茶食蝦餃架啦😍

白玉棉花雞

陳醋豬手🐷

椒鹽白飯魚🐟

黑醋小排骨🐖

生煎蓮藕餅🌮

鍋燒香蒜海蝦飯🦐🍲

香麻芝麻卷
最後點左兩個甜品,質感未算好滑但係係我食過最濃芝麻味嘅芝麻卷,欣賞佢個taste🤭

柚子凍糕
係玫瑰花形狀🌹質感比較林身,食落係少少酸甜既感覺,而且夠冰凍,整體好fresh可以清一清飲茶既油膩感👏🏻