2021-10-22 42 瀏覽
去完附近新開既友和見到呢間個名咁得意既台式餐廳真係忍唔住入咗去試!椒鹽雞腿扒魯肉飯成個晚飯套餐其實都好抵食,有齊前菜同埋時菜可以食。魯肉飯係比較大碗而且魯肉肥瘦都分明又唔會漏,味道岩岩好岩哂送飯!椒鹽雞腿扒好嫩滑又保留到肉汁!肉鬆蛋餅食台灣野冇可能唔食蛋餅啦,佢呢到既蛋餅蛋味好香又唔會煎過龍。肉鬆加上餅皮本身都好夠味,仲有好突出既蛋味混合一齊食真係食得出台灣既風味!台式全日早餐有牛油waffle,薯餅,煙肉,腸仔,兩隻煎蛋,車厘茄,雜菇,牛油果沙律同埋芋泥。就咁睇都真係好足料而且每樣食材都係新鮮即制,全部都熱辣辣的!特別既係佢既牛油waffle整緊個陣我地已經聞到個陣牛油香,煙韌又有口感。其他食材都好好食,食完飽咗9成!混一式芋圓另一樣好有特式既台灣食品,3種芋圓都有各自既香味唔會一樣味道,加埋有好多紅豆綠豆椰果等等一齊食其實每一啖都有唔同口感,幾特別!

椒鹽雞腿扒魯肉飯

椒鹽雞腿扒好嫩滑又保留到肉汁!

肉鬆蛋餅

台式全日早餐