餐廳: 大家樂 (荃灣中心)
資訊:

2009-12-13 70 瀏覽
因為小弟住係荃灣中心,所以成日都會幫襯呢間大家樂。呢間大家樂真係幾特別,因為開住荃灣中心入面,加上遠離市中心,所以真係唔會好多人。多人既時間只集中係星期六日,同埋平日既午飯時間(勁多學生),正正因為無咩人,我就可以成日坐耐d,慢慢嘆佢杯奶茶。大家樂既奶茶一向出名,呢間都唔例外,d奶茶味道岩岩好,唔太甜唔太淡,第一推介啊!第二推介係熱狗,佢條腸好大條,加上d醬味道好好,夾埋一齊既熱狗真係幾好食;之後想推介佢既鐵板餐,唔知係咪因為唔太多人食,佢既鐵板水準同質素都幾高,真係岩岩整好拎出黎,有次「zi」到成間大家樂都聽到,好勁!跟住仲有佢既小菜餐,真係好足料,同埋d師傅手勢認真唔錯,炒得好有穫氣啊!仲有仲有,就係佢早餐既炒蛋,去到必試,因為佢真係炒得岩岩好,唔太生唔太老,滑得黎又有口感,正啊!除左野食之外,我欣賞佢早餐時間可以去到十一點三左右,假日就去到十一點半至十一點九,岩曬我地呢班遲起身一族~~不過呢,雖然佢既野食係唔錯,不過份量真係比較少,尤其係下午茶,上次食墨魚咀串加著條,得個一串之餘,薯條都係得八條,咁就十七蚊真係唔抵;同埋大家要小心,佢好多飯款都係無野食,要加幾蚊先有(尤其係午餐)
因為小弟住係荃灣中心,所以成日都會幫襯呢間大家樂。

不過呢,雖然佢既野食係唔錯,不過份量真係比較少,尤其係下午茶,上次食墨魚咀串加著條,得個一串之餘,薯條都係得八條,咁就十七蚊真係唔抵;同埋大家要小心,佢好多飯款都係無野食,要加幾蚊先有(尤其係午餐),唔好中招!另外,可能因為客量需求無咁大,佢既服務員做野速度會比較慢,有時會成日係度傾計,搞到要等耐左,而且執枱通常只有一個人,所以你一見到佢經過要叫佢執盤,如果唔係真係有排等....

呢間大家樂認真唔錯,如果你唔介意等耐d既話,值得推介!
2009-12-11