2018-11-25
放假緊係約朋友食下野gather下,依間餐廳叫美味故事,唔知食物係咪真係咁美味同佢背後係咪有故事呢?😌餐廳d位幾得意,係升高地板變成枱,好舒服同闊落,乾淨企理👍🏻依度係scan qr code點餐既,行high tech路線我中意~版面操作幾容易,話咁快我哋點好食物!芒果沙冰係餐前飲品,雖然細細杯,但都幾沙冰感覺,有d貪心,如果大杯少少就好。蘑菇湯好濃好香,蘑菇唔係好大粒,但佢切到好細粒反而飲落每一啖都會有蘑菇可以咬下!麻醬蟹柳沙律+豆腐餅n木魚絲:豆腐餅唔會太多面粉,而且因為係韓風既關係豆腐餅會有泡菜味辣辣地但唔會太辣可以接受,然後可食啖清甜既沙律平衡番,但蟹柳絲撕得好細條唔會蟹柳還蟹柳,菜同菜咁分開左!睇得出呢度嘅前菜整得幾有心思!我地一致同意要安格斯牛😎😎 雖然無講到要幾成熟,但控制得ok, 未食淨係切都覺得好冧,食落都好juicy,有入口即溶即感覺,正!主菜配墨魚汁冷麵😀 首先個賣相好靚,而且係會愈食愈想食落去! 以為只係得冷麵,但會有蘿蔔絲,芋頭絲同蟹籽,令整體更有口感!甜品揀咗最普通嘅奶凍,佢用左3.6牛乳,細杯但幾好味,上面仲有紅豆粒,大滿足! 食咗咁多野,最後仲有杯凍水
麻醬蟹柳沙律+豆腐餅n木魚絲:
食咗咁多野,最後仲有杯凍水果茶,有埋檸檬仲好飲,唔會太甜又唔會太酸,可以解下滯,推薦!
我地座位後面放左d樂器,可能下次會有live band呢~今日咁岩隔離枱有人生日,我地都有唱生日歌🎂 開心~