2018-09-02 1512 瀏覽
同好姊妹慶祝生日,今年佢話想食下日本菜,於是我地揀左「天穴」!/位於海港城新擴建大樓OTE裡面,餐廳除左有室內雅座之外,亦設有室外臨海座位,可以飽覽維港靚景😍另外,有曾在法國米芝蓮三星餐廳效力既日本名廚小沢亮吾坐鎮,食物質素有一定保證!/我地分別點左沙律、軟殻蟹卷、串燒同石鍋飯。沙律配上八爪魚同香草汁,感覺好清新,作為開胃菜最適合不過軟殻蟹卷加牛油果係一個好match既配搭,另外加上幾粒三文魚子係面,更顯精緻而串燒亦係水準之作,尤其牛脷,一d都唔韌👍🏻特別想推介特上松葉蟹甲羅石鍋飯,飯上既三文魚子絕對無腥味,非常清甜,加上松葉蟹肉同蟹膏再撈埋落飯到食,超級好味!價錢未算話太貴,同坊間一般既海鮮丼差不多價錢,但依個飯絕對一試難忘!😆/雖然預約既時間比較倉猝,好彩最後職員都安排到窗口位,雖然唔係對正維港,但都好滿足😌可以一邊品嚐美食,一邊欣賞景色😋。建議有興趣既朋友儘早預約,因為依間餐廳都幾full!強烈推薦大家去食依間餐廳,無論食物同環境都一流,絕對物超所值😆
我地分別點左沙律、軟殻蟹卷、串燒同石鍋飯。
沙律配上八爪魚同香草汁,感覺好清新,作為開胃菜最適合不過
而串燒亦係水準之作,尤其牛脷,一d都唔韌👍🏻