2008-06-24 25 瀏覽
和老朋友一年一次的相聚, 她推薦來這裡食buffet, 雖然我住北角, 但還是第一次來! 由於地點真不太就腳, 附近又太冷清, 所以從來無考慮來這裡, 不過這晚後, 我對呢間酒店真係加左分!7:30下班才去到, 朋友已經急住開餐, 星期五晚環顧四周並未full, 所以我一點也不急呢, 可以慢慢傾慢慢食! 換轉是銅鑼灣, 金鍾, 人頭湧湧, 噪噪吵吵, 好野一上就立即掃清光, 想慢慢enjoy都幾難, 而且有些酒店座位都很迫近, 例如金鍾萬豪, 灣仔萬麗, 銅鑼灣Cafe One等等, 想想weekend的情景, 真是非常"熱鬧"! 但話說回來, 他們的地點環境裝修當然好些啦! 而這間餐廳只是一般格局, 但waiters很有禮貌, 食物方面真是*物有所值*, 沙律及火腿有10多20款式, 冷盤有生蠔, 翡翠螺, 大蜆, 中蝦, 大凍蟹, 好多熱盤, 片皮鴨, 中式粉麵, sushi bar, 天婦羅炸物, 好多cakes, 中式美點及糖水豆花等等, 如果和北角City Garden相比, City Garden綠有茵閣有1分, Greens我會給2分! 所以近近地突然想食buffet,

但話說回來, 他們的地點環境裝修當然好些啦! 而這間餐廳只是一般格局, 但waiters很有禮貌, 食物方面真是*物有所值*, 沙律及火腿有10多20款式, 冷盤有生蠔, 翡翠螺, 大蜆, 中蝦, 大凍蟹, 好多熱盤, 片皮鴨, 中式粉麵, sushi bar, 天婦羅炸物, 好多cakes, 中式美點及糖水豆花等等, 如果和北角City Garden相比, City Garden綠有茵閣有1分, Greens我會給2分! 所以近近地突然想食buffet, 我唔會再去City Garden及Newton, 一定來Greens!!!
這晚, 和朋友傾到停唔到口, 雖然10:00收buffet, 但9:30時, 還有大半條蒸魚, 如果老公來到見到, 他一定很開心! 所以他本星期出trip回來, 我就馬上帶他來食!