2017-03-18
本來去九展食lunch,點知個度有event餐廳勁多人,上星期個同事講起高銀有粥麵食,即刻轉場我之前睇報紙介紹個幢大廈日本菜法國菜,以為淨係得高級餐廳,一直唔敢去,去到幢大廈都要問保安餐廳係邊,佢話沿扶手電梯一上就係,去到門口個侍應話有85折,同埋睇埋餐牌粥麵大約$50-$60先敢入去。餐廳都幾大,位同位之間好寬敞,坐得好舒服,如果喺德福,價錢差唔多,但又逼又嘈。餐牌得散叫同四人餐,我哋2個人唯有散叫,侍應推介炸両同粥,所以叫咗炸両、及第粥再加個水餃撈麵加腩汁。炸兩先上,個皮做得好薄,入口好脆同香,我哋2個食唔停口,但記住趁熱食,凍咗味道差啲粥幾綿,豬膶同腰肥美,粉腸唔臭。水餃都唔錯,餡足料,仲有成4隻埋得連茶錢再折番都係$168,同去正斗差不多我見隔離檯食叫豬手好似好正,同埋4人餐個粥勁大煱,下次來試
埋得連茶錢再折番都係$168,同去正斗差不多
我見隔離檯食叫豬手好似好正,同埋4人餐個粥勁大煱,下次來試