120分鐘尊貴和牛燒肉放題 HK$458天氣凍左,又係時間食燒肉😋❤️‍🔥我同母上大人拜訪呢間燒肉店,一坐低開爐就暖笠笠,超期待🧨打頭陣係日本A5和牛天梯😍真係好靚🌈有齊唔同款的和牛💗主要來源地係牛匠岩手黑毛和牛同埋熊本黑毛和牛🤩大家知唔知和牛係點分等級呢😋其實第一個英文字母代表牛有幾多%肉係適合販賣,%愈高就等級愈高🥩而第二個數字1-5就係指肥肉的分佈❄️基本上油脂愈多雪花愈靚就等級愈高啦😆✨而唔同部位肥瘦都唔同,有咁多款和牛揀,大家都可以揀番適合自己口味的🤓我就覺得壺漬幾惹味牛肋條又多筋,都好唔錯呢💗😋戰績宣佈‼️我同母上大人食左6️⃣0️⃣塊和牛,母上大人力推A5熊本黑毛和牛牛肩胛👍🏼好香濃的牛味🐃入口好軟腍,而分佈均勻的油脂每一啖滲出黎真係超好食💋💦牛匠岩手的牛小排都幾唔錯💖第一次食牛五花,兩層肥肉夾住中間的牛都大滿足😻一口牛再加一啖獨家的溫泉蛋和牛油牛川飯🎯すごいね❕想食其他野都有好多小食、唔同的刺身同埋燒海鮮😚小食方面呢,牛就係一貫高水準發揮,燒牛肉他他有黑松露醬蔥花同埋酸醬油🍄好食,和牛沙律牛量簡直係澎湃,沙律醬都幾清新,唔係好肥的千島醬,抵讚🥗肚腩都點左炸鮮奶🥛同埋其他炸物🍤一飽口癮
120分鐘尊貴和牛燒肉放題 HK$458

想食其他野都有好多小食、唔同的刺身同埋燒海鮮😚小食方面呢,牛就係一貫高水準發揮,燒牛肉他他有黑松露醬蔥花同埋酸醬油🍄好食,和牛沙律牛量簡直係澎湃,沙律醬都幾清新,唔係好肥的千島醬,抵讚🥗肚腩都點左炸鮮奶🥛同埋其他炸物🍤一飽口癮🤤

刺身方面,三文魚刺身都非常厚切肥美😆第一次食劍魚腩都幾特別同新鮮🍣帶子都唔錯🐚

而海鮮拼盤就一定要叫甲羅燒啦😛濃厚的蟹膏味,加埋蟹柳同蟹籽🦀正😆帶子同蠔都好大粒同飽滿🦪🥰

最後當然唔好錯過Movenpick 雪糕啦🍦💗香甜的瑞士朱古力😇🍫為今晚劃上完滿句號😁
2022-12-01