2020-03-23
公司生意唔好,被迫放大假,所以出去搵吓美食,今日去朗豪坊,見到一間韓式無煙燒肉,支客好好招呼及介紹,所以入去一試。 我哋選左$248任食雞牛豬,薯條同任飲梳打~~ 首先嚟左個肉盤,有牛脷,雞肉,豬仔骨,牛板腱,豬頸肉,牛後腹同一口牛。 牛脷食落有少許爽口,口感豐富,可能因為薄身,所以較易燒熟. 雞肉很入味而不太咸,肉質厚,多留意,不易燒焦呢,我自己覺得依個雞係好味嘅,之後聽到旁邊的食客都話好味,我心中暗爽!牛板腱同牛後腹嘅牛味會重一點,前者係瘦啲而後者脂肪分怖平均一啲以及帶點油香味~ 不可不推介嘅係炸薯條,佢根本已經好夠脆,點知佢哋備有雙色芝士醬俾我哋響個燒板度燒溶之後點薯條嚟食,即溶芝士又滑又惹味,仲有拉絲感,邪惡程度達標!!(喜歡食 澱粉質嘅朋友仲可以任食炒飯,不過我哋就不了!)大家唔好唔記得like佢哋社交平台,因為會有一個海鮮盤送,除咗有蝦,蜆之外,仲有蠔同魷魚鬚等,令這放題更豐富!