2022-10-28 89 瀏覽
•¨•.¸¸☆・゚•¨•.¸¸☆・゚•¨•.¸¸☆全日menu: 秘製蔥油雞扒炒蛋飯 $52全日menu: 冰室鮮茄牛肉燴意粉 $58•¨•.¸¸☆・゚•¨•.¸¸☆・゚•¨•.¸¸☆今日食嘅呢兩款午餐都係位於九龍灣嘅四喜冰室出品😍,我覺得呢間餐廳可以話係九龍灣最抵食嘅餐廳,因為晏晝時段好多大隻佬會去食㗎。每一份午餐都係大件夾抵食。而且佢哋仲有冷泡茶,大家可以揀自己鍾意嘅味道㗎 !今日叫咗一個蔥油雞扒炒蛋飯同埋鮮茄牛肉燴意粉🍝,我自己就比較鍾意食蔥油雞扒炒蛋飯,因為我自己鍾意食飯吖嘛!蔥油味配埋落雞扒度勁香,炒蛋亦都好滑溜。我自己會俾佢滿分!另外我嘅朋友就叫咗鮮茄牛肉燴意粉,佢話食落去個味道有少少似肉醬意粉喎,首先佢話個意粉麵質好彈牙唔似平時嗰啲返蒸!而且可能因為用咗先蕃茄嘅關係,所以味道比較清新😚
•¨•.¸¸☆・゚•¨•.¸¸☆・゚•¨•.¸¸☆
全日menu: 秘製蔥油雞扒炒蛋飯 $52