餐廳: 駟馬拖車潮州飯店 (東九匯)
資訊:

2021-12-19 115 瀏覽
事緣麥先生架車要返車房維修🧰,咁車房呢就係觀塘,咁等緊車維修嘅期間架要搵嘢食下啦,我地就行左去牛頭角東九滙「駟馬拖車」食下潮州菜。一坐低後侍應就比功夫茶我哋飲咗先,茶🍵香唔錯。滷水鵝四拼盤內有鵝片、紅腸、五花肉、鵝腎,滷味好入味,唔🤔錯👍🏻。海蜇手撕雞海蜇好爽脆,加埋啲雞肉好滑,食完後好開胃。潮州蠔仔粥呢個係麥生至愛,每次去到潮州餐廳一定會點嘅菜,蠔仔🦪都幾大隻同肥美,湯成好鮮甜。椒鹽九肚魚魚肉外皮揸得香脆,內裏好嫩滑,加上調味得啱啱好。坐低後侍應就比功夫茶我哋飲咗先,茶🍵香唔錯。

一坐低後侍應就比功夫茶我哋飲咗先,茶🍵香唔錯。

滷水鵝四拼盤
內有鵝片、紅腸、五花肉、鵝腎,滷味好入味,唔🤔錯👍🏻。

海蜇手撕雞
海蜇好爽脆,加埋啲雞肉好滑,食完後好開胃。

潮州蠔仔粥

椒鹽九肚魚