2009-09-30
同事may問我想去邊度食生日飯,大耐有去過伊呂波,我揀了去伊呂波,多得別間公司同事由屯門車我出返銅鑼灣,唔係不知幾點才可以出去食午餐了. 同事點了雜錦刺身$330元.嘩,真係好貴,雖然味道的確不俗.但真是唔抵.三文魚和拖羅和吞拿魚,唔講都知一定係拖羅最好食.拖羅新鮮可惜有根.吞拿魚入口即溶.三文魚味道鮮甜 伊呂波定食$90.牛肉好淋滑又夠肉味.得幾塊實在唔夠喉.其實,現在份量比起之前少,難道因沒有得加價,份量變相減少.魚生飯有三文魚,立魚和吞拿魚,刺身唔夠鮮.燉蛋好淜又夠蛋香.麵鼓湯唔夠濃,麵鼓味唔足夠.雜菜天婦羅粉漿雖薄,可惜上枱時己不夠熱.天婦鑼有茄子,豆和蝦,最好味是蝦夠大隻又唔會炸得太乾,是日雪糕是綠茶味,好香綠茶味,只得一球實在太少了 由於一點幾先去食,過了繁忙時段所以可以慢慢食.沒有俾人催趕,十分之好.