今年因為疫症關係🦠成個冬季打邊爐嘅次數一隻手數得晒😭眼見就快熱返🌡唔理咁多,點都打返一餐邊爐先❗️今日同寶寶揀咗呢一間我哋兩個都未食過嘅天下糧倉😍話說點解會揀咗來呢間,都係因為今日下午茶時間🕞我哋喺旺角行行吓街想食野,用OpenRice搵食嘅時候見到呢間高人氣火鍋店🙈所以最後放棄左食下午茶,等到6點左右嚟呢度打邊爐😝餐廳地點好就腳❗️就喺超旺超熱鬧嘅西洋菜南街尾段~餐廳唔算好大間,全店大概70-80個位左右~一見到餐牌,就比呢一個究極和牛放題吸引左🤤一個價錢可以任食7款牛肉🤩 包埋菜、丸類、麵食及飲品🤓仲免費跟埋潮汕牛骨湯底❗️價錢合理幾抵食❣️醬料方面,店家會收取$13醬料費。有個店家自調嘅秘制油碟❗️呢個醬鮮味得來帶點蒜油香❣️用來蘸牛肉或撈烏冬都非常適合👍🏻飲品方面,有d 我未見過嘅野飲😍即刻拎來試下~個蜂蜜梨汁好好飲🥰 仲有梨肉咬❣️黑糖薑母茶名符其實,飲到濃厚嘅黑糖➕薑味~不過同邊爐唔多夾咁🙈咁啱今日冇安格斯牛肩胛😖都唔緊要都仲有以下六種肉任食😋澳洲M5和牛肩小排封門柳Prime 牛板腱金錢𦟌一級肥牛黑毛豬澳洲M5和牛肩小排肉汁多,咬落鮮嫩,有嚼勁❗️牛板腱都唔差,但明顯冇M5和牛肩小排嘅口
今年因為疫症關係🦠
成個冬季打邊爐嘅次數一隻手數得晒😭
眼見就快熱返🌡唔理咁多,
點都打返一餐邊爐先❗️

今日同寶寶揀咗呢一間我哋兩個都未食過嘅天下糧倉😍
話說點解會揀咗來呢間,
都係因為今日下午茶時間🕞
我哋喺旺角行行吓街想食野,
用OpenRice搵食嘅時候見到呢間高人氣火鍋店🙈
所以最後放棄左食下午茶,等到6點左右嚟呢度打邊爐😝
餐廳地點好就腳❗️
就喺超旺超熱鬧嘅西洋菜南街尾段~

餐廳唔算好大間,全店大概70-80個位左右~

一見到餐牌,就比呢一個究極和牛放題吸引左🤤
一個價錢可以任食7款牛肉🤩
包埋菜、丸類、麵食及飲品🤓
仲免費跟埋潮汕牛骨湯底❗️
價錢合理幾抵食❣️

醬料方面,店家會收取$13醬料費。
有個店家自調嘅秘制油碟❗️
呢個醬鮮味得來帶點蒜油香❣️
用來蘸牛肉或撈烏冬都非常適合👍🏻

飲品方面,有d 我未見過嘅野飲😍
即刻拎來試下~個蜂蜜梨汁好好飲🥰 仲有梨肉咬❣️
黑糖薑母茶名符其實,飲到濃厚嘅黑糖➕薑味~
不過同邊爐唔多夾咁🙈

一級肥牛
黑毛豬

澳洲M5和牛肩小排肉汁多,咬落鮮嫩,有嚼勁❗️
牛板腱都唔差,但明顯冇M5和牛肩小排嘅口感咁好😝
封門柳牛肉味尤其突出,不過相對瘦咗少少,唔知係唔係牛果個部位本身都唔多肥位🙈
而金錢𦟌口感則相對爽口,
而且牛肉味濃厚兼多汁💦
就算蘸咗蒜蓉豉油都仲食到好大陣嘅牛肉味❣️
而且脂肪比例較少,熟咗又縮到細細件咁,超岩女仔食💕
最後其實食晒果盤肉加埋啲丸、菜都已經飽咗😜所以淨係encore 咗個M5和牛肩小排🙈

D 丸大部分都好軟熟,唔硬,冇雪味👍🏻
仲有2款芝士丸食勁開心☺️

食咗咁多靚牛肉、新鮮魚丸,飽到攬住個肚走☺️2個人埋單$500有找,好抵❗️
2020-02-23
$246.5 (晚餐)