2020-05-15 340 瀏覽
Eating is a necessity but cooking is an art今次同朋友去到灣仔食Omakase不過今次呢個Omakase同平時有小小唔同佢係燒肉既Omakase每一個位都會有塊木板 而木板上有三種唔同的漬物 等你安頓好後 師父就會上啲開胃既前菜小小既總結:宮崎蠔: 中等Size生蠔 蠔味重 但無咩鐵銹味 海水味淡 少少Creamy牛肉他他: 全生既牛肉 但佢完全無腥味 一入口就係一陣檸香味 同埋佢既肉係好軟嫩M5和牛迷你壽喜燒: 由一人小銅鍋放上 入面放得好精緻 紫蘇花要浸入湯汁而塊牛肉可以俾你自己浸到你想幾成熟(因為每個人想食既熟度不同) 我就浸到六至七成左右 塊牛勁滑魚籽醬溫泉蛋和牛卷: 我撈勻蛋 魚子醬 蔥同牛一齊食 食落又滑又香口 食完仲有陣陣既魚子醬餘香係口腔內Overall:初心的食物賣相精緻可口 Omakase最好係你可以見到廚師準備既過程 聞住香味 滿心期待上菜既一刻初心日式燒肉Location: Wan ChaiPrice (10 is expensive): 7/10Yummy (10 is delicious): 8/10

今次同朋友去到灣仔食Omakase
不過今次呢個Omakase同平時有小小唔同