2020-01-18 63 瀏覽
天氣凍食烤肉就最開心!成日見到人地食一盤盤用牛牛盤一次過試晒唔同部位嘅牛肉,今次終於約埋朋友一齊去試下!坐低之後會有幾款小食同有籃生菜用黎包肉食。另外,仲會有泡菜爐邊蛋,邊烤肉邊等食,大概烤到半路就開始食得!就係呢款牛氣沖天!和牛拼盆喇!一盤有齊9款牛肉!分別有美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊、澳洲和牛舌!澳洲和牛頸脊最好食!每件肉我都會用一塊生菜,蒜粒,再配少少醬!咁嘅配搭真係食多幾件都唔覺漏!另外仲叫咗豬皮~佢會配黃豆粉!最可愛係因為啲豬皮烤烤下會跳舞,所以要用野罩住佢!烤到2邊啡啡地再沾啲黃豆粉就食得!有粒粒果肉嘅提子汁亦係我最愛!每次去韓國餐廳都會叫!提子味香濃又唔會太甜,仲有得食果肉!雪到凍一凍,又清夾解膩!

就係呢款牛氣沖天!和牛拼盆喇!