2025-01-12
入夜前5-6點好過嚟,唔係好快就爆晒棚要等位一入座就會幫你準備好4個韓式小菜同埋一大壺冰凍麥茶。見到差唔多枱枱都會嗌呢個Set👇🏻👇🏻🥩 牛氣沖天 和牛拼盤包含嚟自唔同產地嘅和牛🐄,成大盤牛身造型上枱,睇到晒係邊個部位,賣相都幾澎湃🤤!啲牛係師傅即刻切出嚟,再曬少少鹽,確保夠新鮮同乾身,唔會咁彈油。話晒係和牛,肉味果然係香濃啲✨。仲有少量翠玉瓜同南瓜,價錢計足都抵食。店員仲會幫你整埋爐邊蛋🍳,入面有泡菜仲有少少蜆肉,味道啱啱好、冇咁辣,真係超正🫶🏻!(可惜係冇得Refill🥲可以加價追加)呢個餐包咗一份生菜🥬,我哋有個💡隱藏食法係包牛肉,再加少少蛋。口感濕濕哋,同啲和牛肉汁好夾,特別好味👍🏻,大家都可以試吓💁🏻♀️!🥘 蔘雞湯呢度除咗韓燒,韓食都有勁多選擇!你諗到嘅醬油蟹、海鮮鍋、部隊鍋、泡菜煎餅都有齊,所以真係一家大細都有嘢啱食。今次嗌咗好養生暖身嘅蔘雞湯。正宗韓式做法係會有糯米、人蔘、紅棗,咁樣先夠補身!啲雞湯好清澈,一定要先隊一碗暖暖身先🔥。之後就可以整開隻雞,入面包住嘅糯米口感好軟糯,好入味👌🏻。份量都好大份!🍍 原隻菠蘿冰有啲貴,不過原隻上好得意,點都要嗌一嚿嚟打個卡。飲飲吓
一入座就會幫你準備好4個韓式小菜同埋一大壺冰凍麥茶。
見到差唔多枱枱都會嗌呢個Set👇🏻👇🏻
🥩 牛氣沖天 和牛拼盤
🥘 蔘雞湯
呢度除咗韓燒,韓食都有勁多選擇!
今次嗌咗好養生暖身嘅蔘雞湯。
🍍 原隻菠蘿冰
有啲貴,不過原隻上好得意,點都要嗌一嚿嚟打個卡。飲飲吓係會好凍,大家自己衡量嗌唔嗌喇🙈。
🍹 蜜桃西柚梳打
梳打系列又幾抵嗌喎,仲有6個口味,有得少冰又甜。呢款都好清爽,好解渴。
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
呢度好還原到韓國街頭小店嘅風格同氛圍🇰🇷,電視仲播住好新嘅Kpop歌🎶,成個氣氛都好正、好盡興呀☺️!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧