星期日本來開開心心全家一齊去食早餐,簡左依間諗住可以輕輕鬆鬆鋸個扒,飲返杯咖啡。叫左四個牛扒餐,四杯咖啡,點知剩系上左一本咖啡,佢仲話比住一杯咖啡先。再等多陣,個服務員又過黎,吾系上埋個三杯咖啡而系話部咖啡機跪低左,要求我地轉野飲。我地黎cafe,個個都系想系到嘆咖啡嫁姐,不過跪低左都冇計,甘米轉奶茶囉。又等左陣,啲牛扒餐逐一上黎。四塊扒都硬到打得死人。切爛左幾把膠刀叉,一啖都要咬成幾分鐘。牙都軟曬先食到塊扒。真系想問下佢地有冇鐵刀叉或者碎肉機。份多士又系,濃到呢,吾知點形容。又硬又多油,雖然話系牛油多士姐,洗吾洗好似啲牛油吾洗錢甘。真系好失望,雖然依間系甜品出名,但系既然你出得牛扒餐,就吾該做好啲啦。真系系依間野到渡過左一個好差嘅早晨。

2017-08-20
$40 (早餐)