2022-10-15
好耐冇食燒肉啦,之前經過見到三百幾蚊有好多唔同部位嘅牛肉任食,睇人哋ig啲牛好似幾唔錯,我都同屋企人去試吓☺️牛嘅種類好多,有高質嘅牛小排、牛頸脊、封門柳等等,每種都想試,而餐廳會先俾6款牛肉你試吓,睇吓鍾意邊款再叫。牛小排當然好嫩滑好味,牛頸脊都非常唔錯,而且有得揀唔同嘅口味,我就揀咗原味,因為款式太多,最後都冇機會試一口牛同埋肩脊肉🤣除咗牛,仲有好多款豬肉同雞肉,種類真係好多,不過我哋個胃有限,都冇試。但有食幾款海鮮,帶子同扇貝都好大粒,加入牛油燒,唔錯。而呢度最正係可以叫好多醬汁,檸檬、溫泉蛋、芝士。。。多到數唔晒,而我就點咗月見汁,撈埋啲燒肉食一流👍🏻小食同蔬菜都好選擇呀,根本冇可能試得晒,沙律我哋就揀咗泰式嘅柚子蝦沙律,辣辣哋好開胃,一定要試。仲有泡菜同生菜,包住啲燒肉食一流。另外炸物都有幾款,我就最鍾意芝士年糕😍最後甜品都有幾款選擇,芝士蛋糕、西米椰汁糕、泡芙等。另外每人仲會有一杯movenpick雪糕,非常滿足☺️