2024-01-09 38 瀏覽
牛大人出曬名係高質火鍋 🤭🤭 不斷開分店 !! 今次終於嚟到將軍澳區 !! 咁近屋企冇理由唔試吓掛 !! 我哋今次食最貴嘅套餐 - 澳洲極上和牛吃到飽套餐 (2 個鐘) ($328) 😆一如以往調味料區乾淨整齊 , 款式又多 , 麵食區都係好多選擇 , 有我最愛嘅新竹米粉 !! 仲有飲品區嘅 signature 自家製冷泡茶 !! 😏😏阿嬤養生濃湯鍋 湯底好足料 😮😮 有桃膠 , 龍眼肉 , 娃娃菜 , 大大粒杞子 , 蟲草花 , 湯底清甜 , 唔會搶咗食材嘅味道 !試咗好多火鍋配料 , 想推介以下幾款 :手切封門柳 - 西餐食封門柳食得多 , 打邊爐第一次試 , 質地夠厚 , 牛味濃 雪花豬頸肉  - 咬落去油脂豐富 , 一啲都唔鞋 !!我最鍾意係安格斯牛小排 , encore 左咗好多碟 !! ❤️❤️另外仲推介海蝦 , 沙白蜆 ,  蜂巢豆腐 , 木耳 , 脆肉鯇 !! Like 牛大人 社交平台會送鴨屎檸檬茶 😋😋 好有驚喜 , 香檸味好正 , 唔太甜 , 好清新 , 茶味清清地 , 大家一定要試 !! 估唔到送嘅都咁有驚喜 ! 😌😌甜品有 Movenpick 朱古力雪糕 ,  2

阿嬤養生濃湯鍋
試咗好多火鍋配料 , 想推介以下幾款 :
雪花豬頸肉  - 咬落去油脂豐富 , 一啲都唔鞋 !!
甜品有 Movenpick 朱古力雪糕 ,  2 款 Häagen-Dazs 雪糕同好有台灣的風味嘅仙草黑白配 ! 用咗有機大豆好好食 !!

整體黎講 , 一如既往地冇令人失望 , 性價比高 , 環境闊落光猛 , 好舒服 🥳🥳 而家唔使特登出去市區都有得食啦 !! 正 !!