2022-09-25
今日適逢happy friday, 當然約埋三五知己一齊大吃特吃💕我地揀咗2小時極上和牛吃到飽套餐💕台灣鳳梨雞湯底🤤清清甜甜既湯底又有啲養生feel😘😘套餐仲送左澳洲和牛牛丸🐂牛味香濃,爽口彈牙🐮大家咁耐冇去過台灣旅行, 總係好掛住夜市美食🤤朋友仔一嚟就叫左真豬小香腸🐖香脆脆既腸仔確是好食🐖另外仲叫左即炸午餐🐖厚切午餐肉再炸到酥酥脆脆的,非常香口☺️而梅甘酥脆薯🍠酸酸甜甜既梅子粉加上炸到香脆既粒粒甜薯更加係perfect match😍而夜市必食既手工大黑輪同糖醋甜不辣更加唔少得, 一定叫嚟回味一下這台灣味~~~我同朋友仔都係牛肉愛好者🐮我地叫左澳洲和牛M5牛肩卷🥩安格斯牛小排🥩安格斯一口牛肉粒🥩安格斯特選牛板腱🥩美國PRIME極級肩里肌🥩SRF美國黑牛後腿肉🥩手切封門柳🥩上腹牛五花🥩不得不說🤤牛大人既牛真係牛味香濃🤤啖啖牛肉都真係爽爆🤤encore左起碼8次🤤🤤另外叫咗北海度十勝豚🐷豚肉厚薄適中,亦唔會煮到鞋🤤另一必選item係私房鴨血🦆鴨血滑捋捋,加上秘制辣椒醬更加好食🤤除咗台灣燕餃🥟打邊爐另一最愛當然就係試晒唔同既"滑"啦🤤又有得食,又有得扮晒野做下大廚咁分落去湯中🤣我地今次就試左蟹
除咗台灣燕餃🥟打邊爐另一最愛當然就係試晒唔同既"滑"啦🤤又有得食,又有得扮晒野做下大廚咁分落去湯中🤣我地今次就試左蟹籽墨汁漿🦑真味牛肉漿🐂澎湖花枝漿🐙各有各特色🥰都係好食的😘
海鮮類嚟計,我同朋友仔最愛一定係脆肉鯇魚片🐟同脆肉鯇魚腩🐟鯇魚肉厚又冇咩骨🤤煮完入口香脆🤤食到停唔到口👍🏻
台灣水蓮係必定encore item🤤健康既菜菜係唔少得既🥬每次叫完都必定極速消滅🥬
嚟得牛大人除咗要飲佢地signature嘅解膩冷泡茶~白桃烏龍🍑同桂花烏龍🌼今次仲試埋台灣手工啤《撥雲霧見蓬萊仙島》🍻易入口又唔會苦😋
Like & Share social media仲免費送杯黑糖珍珠鮮奶🧋味道同出面手搖店賣嘅一樣!💕好飲
總括而言,牛肉味濃🤤性價比極高👍🏻座位闊落坐得舒服,冷氣又夠大☺️同朋友相聚又有一個高質地方👍🏻