今日午餐好肚餓,因為冇食到早餐,於是去左呢間牛八和牛燒肉屋 Express食燒肉早午餐。呢度有得揀食放題或者套餐,午市套餐有12款揀,有唔同肉類配搭,主要係牛唔同部位,有平有貴,價錢由$95至$188不等,另加一,包自助沙律,前菜,湯,飯,飲品及甜品,限時90分鐘。A4黑毛和牛牛肋肉,和牛牛舌定食 $188 另加一A4黑毛和牛牛肋肉,和牛牛舌定食係成個餐牌最貴,我地一行四人都揀左呢個最貴既定食。牛可揀醬汁或者鹽醬,我哋兩樣都有試。一客有4片牛肋肉同3片牛舌。牛舌厚厚哋身超彈牙,非常好味道。牛肋肉油花四溢,肉汁豐富,不過牛味唔夠濃,加左醬汁嘅牛肋肉就味道好啲。伴碟各有一條秋葵同一件冬菇,質素同自助吧嘅蔬菜係一樣。自助吧係餐廳門口附近。有客人無戴口罩攞野食服務員都留意唔到。自助蔬菜有南瓜片,秋葵,冬菇,茄子同翠玉瓜。質素可以。秋葵好嫩。南瓜片連皮,好奇怪。自助沙律有生菜,沙律菜,車厘茄,生洋蔥,青瓜片,麵包粒,海藻,同後期出嘅燈籠椒同甜薯。質素可以。甜薯特別正,燒一燒再食,又甜又滑。泡菜有大白菜同蘿蔔。質素好麻麻,未能encore。仲有帶鹽嘅紫菜片俾你送飯。下面有沙律汁同燒肉汁。湯係牛尾清

A4黑毛和牛牛肋肉,和牛牛舌定食 $188 另加一

A4黑毛和牛牛肋肉,和牛牛舌定食

一客有4片牛肋肉同3片牛舌。
和牛牛舌

自助蔬菜

自助沙律

沙律

泡菜

泡菜有大白菜同蘿蔔。質素好麻麻,未能encore。
泡菜,紫菜

仲有帶鹽嘅紫菜片俾你送飯。下面有沙律汁同燒肉汁。
白飯,湯

湯係牛尾清湯,見佢乜料都冇真係唔太想試。白飯任裝。
炸雞塊,炸餃子

炸物有炸餃子同炸雞塊。炸餃子其實好唔錯,皮好香脆而餡明顯有菜有肉。炸雞塊反而就太硬,唔得。

炸雞塊,炸餃子

汽水除左基本Pepsi同七喜,仲有梳打同Gingle Ale。可以自己加冰粒。
汽水,果汁

果汁有菠蘿,提子,梨同橙汁。巨峰提子汁好飲,梨汁就甜左少少。
咖啡,茶

仲有咖啡,茶。
甜品

甜品得銅鑼燒同忌廉泡芙。銅鑼燒居然係冇饀,好乾,失望。
銅鑼燒

銅鑼燒

反而忌廉泡芙就唔錯,忌廉夠多又香滑,濕潤好多,不過只有一款口味。
A4黑毛和牛牛肋肉,和牛牛舌定食

環境好舒服,高樓底,整左好多機場離境牌喺天花板,好似機場咁樣。我哋坐左喺窗口隔離,望住無敵九龍公園開揚景色食飯,好舒服。套餐肉類用飛機經軌道送去你張枱,同元気高速線一樣,座位有個鐘俾你按制叫服務員。服務正常啦。

個人覺得午市套餐嘅食物只係合格,自助吧選擇少,甜品令人非常失望,性價比低,呢個價錢絕對可以有更多更好嘅選擇,例如自助日式火鍋放題。勉强比個OK。
2021-10-14
汽水,果汁