2015-03-03
今年年初四,可以甩咗初四咁既樣,兩人又難得突然慶起想食烤肉,如果食任食會平尐,相對食物質素會差尐尐,上黎查查,結果黎咗呢間。先講價錢,七舊唔駛落樓,人頭計約HK$350再講吓食咗乜,佢地呢間有三小碟,分別係泡菜,芽菜同洋蔥,跟住仲有生菜,以上所有係無限添食,呢樣抵讚。而爐邊有蛋糟可以整蛋漿黎食,麻麻嘅一邊係原蛋味,另外一邊就蛋溝泡菜,呢邊就比較好味,都係嗰句,蛋漿又係無限任添!不過限時粒半鐘,頂盡食叁個回合。肉類就叫咗兩牛一豬,-五花牛片-牛腸-豬護心肉三樣最差係牛腸,佢好好咬口,朕牛腸味又夠濃,正。跟住就護心肉,呢個就叫鎮店之寶,好味㗎,又唔肥,又唔會好似廋肉咁鞋,朕朕肉香,諗番都正。最後呢碟牛五花,點講呢,可能我無知又見多識小啦,原來除咗豬之外,牛都有五花肉的,而牛五花又無豬五花咁硬同厚,薄薄一片,個口感真係唔多識形容,總之就堅正啦。湯就叫咗碗大醬湯,料足嘅,又蟹又豆腐,但唔啱我囉!酒就叫咗枝栗子酒,膠樽上枱,唔形容啦,自己估吓啦。如果唔叫湯,同膠酒,應該四佰左右可以落樓
先講價錢,七舊唔駛落樓,人頭計約HK$350
肉類就叫咗兩牛一豬,
-五花牛片
-牛腸
-豬護心肉
三樣最差係牛腸,佢好好咬口,朕牛腸味又夠濃,正。
湯就叫咗碗大醬湯,料足嘅,又蟹又豆腐,但唔啱我囉!
酒就叫咗枝栗子酒,膠樽上枱,唔形容啦,自己估吓啦。
如果唔叫湯,同膠酒,應該四佰左右可以落樓