2021-08-10 89 瀏覽
一向都好鍾意喺天后嗰邊嘅小街食嘢,門口見到推介龍蝦二食,又有串燒,仲有和牛食。龍蝦二食龍蝦球好大粒,有大概六大粒,鮮甜有蝦味,爽口,配上蟹籽,口感層次豐富。第二食係龍蝦麵豉湯,上枱時仲係熱辣辣,味道濃郁,湯混合了海鮮嘅鮮甜味。日本產A4和牛海膽丼一上枱已經聞到好香牛味,牛嘅脂肪比例多,但唔油膩,咬落去有溶化喺口嘅感覺。海膽好新鮮,唔腥。松葉蟹鉗配三文魚籽沙律🥗有八隻松葉蟹鉗,大細適中,咬落去淡淡蟹肉,新鮮清甜。三文魚籽大大粒,咬落去卜卜脆。燒牛油甘薯串燒淡淡的牛油味,厚身大塊。汁燒白鱔串燒10分喜愛,白鱔皮燒到好香脆,個醬汁混入白鱔,帶出咗魚嘅鮮甜味,白鱔好滑身,一定要食。麻辣原條黑豚露筍卷串燒麻辣係BB辣,蘆筍好大條,黑豚肉配合蘆筍好夾。明太子雞腿肉串燒雞腿肉有鹽燒嘅味道,帶出咗好香雞味,咬落多汁。北海道芒果牛乳乳酸酸酸甜甜,芒果味唔算太重,牛乳味濃,飲落好creamy 。蜜桃烏龍茶賣相好靚,以熊仔做冰嘅外型,勁吸精,淡淡的烏龍茶味加上香甜嘅蜜桃味,好match,十分推介。

龍蝦麵豉湯

日本產A4和牛海膽丼
A4和牛海膽丼

松葉蟹鉗配三文魚籽沙律🥗
松業蟹鉗配三文魚子沙律

燒牛油甘薯串燒
淡淡的牛油味,厚身大塊。
燒牛油甘薯

汁燒白鱔串燒
汁燒白鱔

麻辣原條黑豚露筍卷串燒
麻辣係BB辣,蘆筍好大條,黑豚肉配合蘆筍好夾。
麻辣黑豚蘆筍串燒

明太子雞腿肉串燒
雞腿肉有鹽燒嘅味道,帶出咗好香雞味,咬落多汁。

北海道芒果牛乳乳酸
酸酸甜甜,芒果味唔算太重,牛乳味濃,飲落好creamy 。

龍蝦麵豉湯
A4和牛海膽丼