2016-06-23 1167 瀏覽
父親節!食好西,食放題!一入去招呼都OK, 好多人手帶位同提你點野食要寫台號,服務唔錯啊~食放題第一件事梗係急點刺身拚盤,見到隔離檯甜蝦同油甘魚都好靚仔,即叫!可惜我對生蝦有敏感,只能睇住爸爸媽媽食啦...兩個都話甜蝦好大驚喜!好好味!好鮮甜。然後身為三文魚控,當然必點三文魚,三文魚刺身厚切,魚的紋理分明,不過雪味稍微多了一點,但在桌上也成為搶手貨啦!另外仲有油甘魚,有一種魚油香味留在喉嚨,好正!油甘魚的雪味不大,覺得值得再安哥!炸物方面,吉列蠔炸得岩岩好,吉列蝦就稍微覺得炸粉厚左D仲有牛利都煮得好入味,好「林」,經常自稱「無牙」的母親大人都大讚!蟹粥很入味,食到一條條蟹肉,(可能係蟹柳絲掛...麵粉做果D),但口感絕對好好,粥很稠,絕對唔會hea你~燒菠蘿最怕乾爭爭,呢到燒得剛剛好,一咬落去就有熱熱得波羅汁飛出來!好鮮甜,好新鮮!另外值得一提,就係呢個超迷你手卷!食放題最怕就係大件,叫少少就飽曬,呢個做法,我好鍾意,更加能夠減少浪費食物的機會!讚!
父親節!食好西,食放題

炸物方面,吉列蠔炸得岩岩好,吉列蝦就稍微覺得炸粉厚左D