2019-09-03
• 20 Courses Dinner Omakase🍣•-20個courses包括左一個前菜,八款刺身,兩道煮物,七件壽司,湯同甜品💓順序介紹前菜有鱈魚白子,好滑溜creamy,配上酸汁味道好夾。然後刺身有蜜甘鯛配上酸汁加橄欖油,有提鮮效果;另外有小長井生蠔、海膽帶子天婦羅配白蝦紫蘇花、炙燒/刺身深海池魚、石湖貝、大拖羅同鮑魚。鮑魚會配上新鮮既鮑魚肝汁,甘甜味美🐟煮物分別有炸蝦餅同白甘鯛,蝦餅裡面有彈牙既蝦粒,加雜菇同葱,好香脆可口。白甘鯛炸到魚鱗豎起,配上底下嫩滑既魚肉食,口感好豐富🦐最後壽司有赤貝、北寄貝、拖羅、鯖魚,炙燒左口魚邊、銀雪魚配黑松露同極上海膽。當中比較少見既銀雪魚壽司魚脂好香,左口魚邊亦依然係我一大最愛,魚油跟壽司米飯入到口之後融為一體,食得好滿足🤤餐廳其實食物質素同店鋪裝潢都好好,但唯一比我感覺差既就係佢個廁所係男女共用,而且入面完全同岀面既裝潢係兩個世界咁,轉眼變左公廁,仲有些少味道添,係呢個位對呢間餐廳扣左少少分🥴