2022-04-05
成日都見到人介紹「阿杏飯團」🍙好正好吸引 同埋佢都開左幾間分店 今日終於就腳去左旺角分店到買黎試下🤤鋪頭超級吸精👀係少女既粉紅色啊 又有打卡位☺️因為飯團係即叫即整 依個位岩晒慢慢影相慢慢等飯團選擇種類多 都係係出面唔常見既味道 覺得好特別🤣我揀左招牌既新宿燒汁牛扒飯團🍙呢度既飯團好厚實好足料好大個😂而燒汁牛扒飯團 我第一啖食落去覺得有啲似漢堡包味😂好惹味!佢既飯係用左紫糯米去做 更加健康同有營養 同埋比普通米更加煙韌有口感🤤而牛扒唔係得簿簿幾塊 係有厚度既仲有肉質好軟林林😍當中仲有好多唔同嘅餡料 有油炸鬼 肉鬆 菜圃 成個都好夾 perfect match🤍而另一個叫左大板海草飯團🍙我見佢係皇牌所以一定要試下 感覺好新奇 !除左都有岩岩講既餡料之外 仲有椰菜絲 更加爽口入面既沙律醬好正 食落好滿足😍而飲品方面揀左椰果四季春同埋阿杏奶茶🧋椰果四季春 比較清淡健康 椰果好有咬口 適合唔鍾意濃味既你阿杏奶茶 奶較重入口唔會苦澀 同埋好濃滑香甜🤍
飯團選擇種類多 都係係出面唔常見既味道 覺得好特別🤣
我揀左招牌既新宿燒汁牛扒飯團🍙