2022-10-08 114 瀏覽
早排得知呢間主打鍋煮奶茶專門店喺長沙灣開咗,係香港首間,以可愛小羊做logo,無論店舖環境同食物都幾打卡able! 店舖唔大,因為即叫即製所以需要耐心等待~ 🍭黑糖珍珠鍋煮奶茶(hot, $27)去到當然要試下佢地首創嘅鍋煮系列!幾欣賞佢地嘅奶茶,好順滑,奶茶味好出好香!佢地嘅奶茶係使用4.3特濃鮮牛乳配搭台灣直送茶葉,每日新鮮製造,仲係限量供應!珍珠煙韌有咬口,粒粒都有黑糖味😍 🍭宇治抹茶鮮奶($31)可以自行選擇甜度同冰~ 呢杯就揀咗走甜同少冰~ 宇治抹茶味道更濃更出,甘甜香醇🍵🍭芋泥肉鬆蛋($42)小店仲有3款吐司選擇~ 我揀咗呢款~ 勁多芋泥同肉鬆😍 吐司富牛油同蜜糖味,烘得好香口,堅正!芋泥似天然無添加,仲食到粒粒芋頭粒,算係我食過之中嘅top 幾位!✡︎ 依家仲有優惠!點吐司只需加 $18,就可以加 $30 以下的飲品轉做套餐,真心抵呀!

🍭黑糖珍珠鍋煮奶茶(hot, $27)

🍭宇治抹茶鮮奶($31)

🍭芋泥肉鬆蛋($42)