2018-12-04
我估我前世可能係餓死,所以宜家無時無刻都要食飽先覺得舒服。前排由於太太話我肥到就快出唔到個門口,所以唔再俾我放題。但係頂唔順啦...決定攞假偷食放題成件事咁緊要,緊係要揀間正嘅呢食㗎啦,所以就揀咗極上大瀛喜。大家可以睇吓呢個聖誕放題價目表,如果你身邊有一個食極都唔飽嘅朋友或者親戚,即係好似我咁嘅話,揀去食放題可能會係一條出路。甜蝦,赤蝦,北寄貝,我嚟啦~每一樣都好新鮮,甜蝦頭啲蝦膏好鮮味,赤蝦就比較爽身。發現有新嘢,天婦羅蠔啊~脆粉包住肥大嘅蠔,一口咬落去啲蠔汁都咇晒出嚟海膽小手卷,份量係細啲,但係都係鮮甜嘅。呢個炒牛柳粒,好有鑊氣,牛柳肉質好林,完全冇根。免治吞拿魚軍艦,size係平時食開嘅,食落都有魚油香。成日都俾人話放題得沙律菜食,宜家放題仲可以食到馬拉盞炒蕃薯苗。呢個我推介!野味唔會太咸。每次食放題都必食嘅燒蝦,燒到啲蝦殼脆卜卜,裏面嘅肉又保留到肉汁。花膠啊~仲要係大大塊嘅抆花膠,花膠都抆得幾林,鮑汁味都幾濃。最後食埋呢個小杯子甜品。size啱啱好細細杯,木糠布甸好味。超級大滿足!
海膽小手卷,份量係細啲,但係都係鮮甜嘅。
呢個炒牛柳粒,好有鑊氣,牛柳肉質好林,完全冇根。
免治吞拿魚軍艦,size係平時食開嘅,食落都有魚油香。