2021-06-06 55 瀏覽
🍴墨西哥芝士新豬肉薄脆 HK$148上次係沙田分店食過真豬肉版,今次試下新豬肉版,就連車打芝士都係純素,份量大兜過上次,番茄莎莎好醒胃,墨西哥辣椒火辣惹味,而新豬肉肉質幾似真豬肉,但我都係鍾意真豬肉嘅味道多啲,不過呢款小食就算無豬肉都非常可口。🍴酥脆魷魚圈 HK$128雖然叫做魷魚圈,但實際係大大塊魷魚片,一炸就會攣,炸得酥香,魷魚鮮甜,軟滑彈牙,青檸蛋黃醬亦調配得幾出色,滋味清新。🍴慢煮脆皮豬腩 HK$228之前食過豬拼盤,試匀全部招牌豬菜式,豬腩都幾香,但可能切片,唔算腍,今次單點豬腩,睇下有冇分別。今次係原件上,豬皮相當爆脆,慢煮豬腩肉鬆軟濕潤,甘香冇臊味,好食過之前,香辣醋汁甜甜地,有啲似吉列豬扒醬,亦可以點芥末醬,更加刺激。🍴Go Banana Sundae HK$88香蕉配朱古力雪糕配搭夠經典,窩夫熱辣辣,外脆內軟。🍴The Salted Pig's "Tea" HK$88由氈酒、冧酒、伏特加調配而成,酒味好濃,我揀左芒果味,酸酸甜甜,夏日佳品。🍴Oreo Madness HK$68味道似朱奶,口感順滑。呢度同沙田分店同樣寬敞舒服,食物水準差唔多。📍The Salted P

🍴墨西哥芝士新豬肉薄脆 HK$148

🍴酥脆魷魚圈 HK$128

🍴慢煮脆皮豬腩 HK$228

🍴Go Banana Sundae HK$88
香蕉配朱古力雪糕配搭夠經典,窩夫熱辣辣,外脆內軟。

🍴The Salted Pig's "Tea" HK$88

🍴Oreo Madness HK$68
味道似朱奶,口感順滑。

呢度同沙田分店同樣寬敞舒服,食物水準差唔多。

📍The Salted Pig
荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗